Descriere

Coval Ecaterina

Coval Ecaterina

Produse Alimentare: fasole și alte boboase, legume proaspete, mirodenii comestibile, plante în ghiveci, sosuri proaspete.

Prezența la piață: în sezon, diin martie până în noiembrie.

Frecvența: în a 2-a și a 4-a sâmbătă a lunii.

Viziune: Visul meu este de a împărtăși și genera cât mai multe cunoștințe și informație despre o alimentație bogată în verdețuri, beneficiile și plăcearea cu care acestea pot deveni parte primară în dieta noastră zilnică.

Scurt istoric: "Eu sunt un mic producător de verdețuri, legume și mirodenii, specializat în câteva zarzavaturi mediteraniene nutritive, toate cultivate cu multă dedicație, grijă și practici agricole naturale în câmp liber pentru familia noastră și respectiv împartașind surplusul cu alți consumatori. Această initiațivă e rezultatul unei pasiuni dar și necesități personale pentru o dietă echilibrată și bogată în minerale, vitamine de origine vegetală, dar la fel de a compensa lipsa de diversitate în Moldova cu care m-am confruntat patru ani în urmă.

"Patru ani în urma am luat decizia de a schimba locul de trai și ne-am mutat într-o zonă rurală în Moldova, dupa 18 ani de trai la Roma, Italia. Această decizie a fost un șoc pentru alimenția mea (80% fiind alcătuită din verdțuri) , având în vedere că era extrem de dificil să găsesc în piețile din Orhei și Chișinu, diversitatea de verdețuri și legume cu care mă obișnuisem în Italia. După câteva luni de am importat aceste verdețuri, în timp ce plecam în vacanță în Italia, după acestă experiență, am decis să ă apuc de grădinărit și să cultiv singură verdețurile. Traiectoria a fost și continuă să fie impresionantă, cu multe învățături noi și multe roade. După acești ani de experimentare și încercări cu specii mediteraniene diferite, există dorința și efortul de a regăsi, revalorifica și cultiva plantele, verdețurile și speciile locale din Moldova. Avem un ocean de cunoaștrere să descoperim.

Vânzări: la piața EcoLocal, alte piețe deschise, de la ferma mea/domiciliu, livrări la domiciliu/birou.

Informații de contact

Rețele sociale

Author Info

Stelea Natalia

Member since 3 ani ago
View Profile
Loading...