La poalele Codrilor verzi, între satele Donici și Codreanca, se află așezarea ecologică Schastlivoe. Suntem Ivan și Olesea și cu 15 ani în urmă ne-a inspirat ideea de a crea și amenaja un spațiu viu, o mică baștină, o mică parte a plaiului nostru, si prin 2010 am început mai activ să amenajăm un teritoriu de aproape 2 ha, să plantăm copaci, să construim o căsuță, să schimbăm landshaft-ul și multe altele.
În scurt timp am conștientizat că pentru un ecosistem sustenabil sunt de nelipsit și albinele, astfel și a început povestea noastră de miere :), care cu vreme s-a transformat și în bussines-story.
În ziua de azi suntem bucuroși să ne împărtășim experiența acumulată în diverse domenii, cît și să vă facem viața un pic mai dulce 🙂 În spațiul nostru tindem să ducem un mod de viață sănătos, cât mai aproape de natură, cu o alimentație vegetariană, fără alcool și tutun.
Vă invităm la o plimbare în iarbă verde, în mireasma florilor și la umbra salcâmilor și stejarilor tineri (plantați tot de noi :))
Vizită la prisacă:
În drum la prisacă vizitatorii fac cunoștință cu împrejurimile și istoricul locului pitoresc.
Ajunși, la o prezentare află secretele vieții albinii, dar și a apicultorului. Savurează din produse apicole cu un ceai din plante.
Durata: 3-4 ore. Pret per grup de 3-5 persoane: 1000 lei.
Vizită de apiterapie în căsuța specializată:
Terapia prin somn pe patul de stupi prezintă o metoda de relaxare, însănătoșire bazată pe amplasare în câmpul electro-magnetic generat de albine, cât și prin inhalarea a aerului plin de mireasma mierii, polenului, propolisului și a altor produse apicole.
Ca urmare, persoana simte un efect de calmare, relaxare, limpezire a gândirii, se respiră mai ușor și din plin. Oaspetele se încarcă cu energie pozitivă a albinelor.
Arenda căsuței per noapte: 1 persoană – 500 lei, familie (max. 2 adulți, 1 copil) – 700 de lei.
Lecții de gospodărit:
Activitatea include partea teoretică – ce e apicultura și care sunt aspectele sale, organizarea procesului de muncă, sursele de profit, etc.; cât și partea practică – îngrijirea familiilor de albini, stoarcerea mierii, culegerea polenului și a altor produse apicole, etc.
Poate fi încadrată într-o vizită la prisacă, sau desfășurată aparte în dependență de dorințele și țelurile vizitatorului.
Preț per oră: 300 de lei, durata optimă: 3-4 ore. Numărul maxim de vizitatori 3 persoane.
Traducător engleză +150 de lei/oră
Salut! Suntem Ivan și Olesea. Cu 15 ani în urmă ne-a inspirat ideea de a creea și amenaja un spațiu viu, o mică baștină, o mică parte a plaiului noastru. Prin 2010 am început mai activ să amenajăm un teritoriu de aproape 2 ha, să plantăm copaci, să construim o căsuță, să schimbăm landshaft-ul și multe altele. În scurt timp am conștientizat că pentru un ecosistem sustenabil sunt de nelipsit și albinele, astfel și a început povestea noastră de miere cu vreme s-a transformat și în bussines-story.
În ziua de azi suntem bucuroși să ne împărtășim experiența acumulată în diverse domenii, cît și să vă facem viața un pic mai dulce 🙂 și sănătoasă.
La poalele Codrilor verzi, între satele Donici și Codreanca, se află așezarea ecologică Schastlivoe. În cadrul său, pe un teren de aproape 2 ha se află și spațiul nostru, unde relizăm proiectul permacultural și unde este amplasată prisaca. În spațiul nostru tindem să ducem un mod de viață sănătos, cît mai aproape de natură, cu o alimentație vegetariană, fără alcool și tutun. Vă invităm la o plimbare în iarbă verde, în mireasma florilor și la umbra salcîmilor și stejarilor tineri (plantați tot de noi :))
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.
În imediata apropiere (4 km) în satul Donici, se află muzeul lui Alexandru Donici și biserica satului. De acolo se poate ajunge la mănăstirea Curchi +8 km.
La 15 km de la prisacă se află mănăstirea Țigănești.