Conceptul Pieței ”EcoLocal Farmers’ Market”

Piața EcoLocal Farmers’ Market este fondată de către un grup de voluntari și producători autohtoni, care doresc să contribuie la bunăstarea populației locale, a fost lansată pe 30 iunie 2018. Piața susține întreprinderile alimentare locale, fermierii și producătorii artizani care își comercializează produsele sale într-un format autentic. Piața EcoLocal este parte integrantă a Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova EcoLocal ONG.

Piața EcoLocal Farmers’ Market a fost înființată în baza următoarelor principii:

  • Să pună la dispoziție produse cultivate ecologic si produse artizanale locale de înaltă calitate.
  • Să educe consumatorii și să promoveze beneficiile produselor alimentare locale, ecologice și ale altor produse, care ar sprijini economia locală.
  • Să se dezvolte în bază de activitate non-profit, cu susținerea participanților, a Partenerilor, a instituțiilor de stat și prin finanțări de granturi în domeniu.

Produsele disponibile la piața EcoLocal variază – de la fructe și legume, mirodenii, pâine, brânzeturi, vinuri, sucuri, apă, patiserie, ciocolată, gemuri, conserve, etc.

Zece procente din tarabele pieței EcoLocal sunt alocate comercianților nealimentari cu produse de meșteșugărit, inclusiv din lemn, tricotat, bijuterii, fotografie, pictură și altele.

Fiecare eveniment al pieței EcoLocal promovează o anumită cauză de caritate, invitate fiind ONG respective cu standuri informative.

Piața EcoLocal include un Teatru Gastronomic cu prezentări lunare ale bucătarilor autohtoni și produselor de sezon prezente la piață.

Piața EcoLocal include o zonă mică de agrement pentru copii.

Piața EcoLocal are loc săptămânal, în zilele de sâmbătă și duminică între orele 9.00 – 13.00 și se desfășoară în perimetrul centrului de afaceri KENTFORD, bd. Ștefan cel Mare, 202, Chișinău. Intrarea este liberă pentru vizitatori.