membru-fondator al Asociației

Alexandr Perjan

Este gospodarul pieței EcoLocal, este deținătorul premiului ”Voluntarul anului 2018”. Iubește Moldova noastră, din care motiv a rămas în țară și a ales să investească în agricultură la noi acasă. Are o livadă de alun care a intrat în circuitul ecologic și a pornit o afacere în acest domeniu împreună cu echipa sa.
membru-fondator al Asociației EcoLocal

Alexandru Ivanov

Alexandru este specialist în protecția patrimoniului, muzeelor și a turismului în cadrul Consiliului Raional Dubăsari. Este pasionat de natura Moldovei, valorifică și dezvoltă turismul rural cu vector ecologic și conștient. Proiecte pilot: Hiking.md, IQ hostel, Prima casă rurală, Ostrov, Lunca Prutului.

Ana Sitnic

membru-fondator al Asociației EcoLocal

Aura David

Aura are studii superioare în jurnalism și PR, are o experiență vastă în publicistică, copywriting, promovare și coordonare proiecte social media. Este promotor al unui stil de viață fără risipă și sustenabil. Aura este entuziasmată de permacultură, agricultura ecologică, știința care studiază biodiversitatea, inclusiv conservarea biodiversității și circuitul materiei în natură. Ea este artizan pasionat și ocazional în prepararea dulciurilor vegane.

Membru-fondator al Asociației, Coordonator de Conținut și Promovare

Doina Ababei

Adeptă a acțiunilor de conservare și reutilizare a tuturor resurselor disponibile a Planetei. Doina privește actiunile ecologice doar alături de stilul vegan de existență, totodată fiind o
propagatoare pașnică al acestora. În cadrul asociației, Doina este responsabilă de organizarea
evenimentelor legate de piața EcoLocal, cât și promovarea imaginii acesteia în mediul on-line.

membru al Asociației

Dorina Baciu

Dorina este jurist de profesie, la momentul actual administrează o mică afacere de producere a cașcavalurilor artizanale maturate o premieră pe piața RM. Ea este deținătoarea premiului celui mai bun producător al Pieții EcoLocal în anul 2018. Motto-ul Dorinei: Trebuie să ai încredere în ceea ce faci. Sfatul ei: Dacă vrei să cucerești ceva în viață, ZÂMBEȘTE, și miracolele nu v-or aștepta să apară, iar un simplu zâmbet va răspândi energie benefică tuturor celor care te înconjoară.

membru al Asociației

Maricica Caraman

Maria are studii economice și este angajata unei companii de vinificație. În Asociația EcoLocal este responsabilă de latura financiara a asociației. Una dintre pasiunile Mariei este coacerea pâinii cu maia naturală, a dulciurilor vegane și a mâncării cât mai sănătoase. Îi place să călătorească, să practice yoga și ieșirile în sânul naturii.

membru-fondator al Asociației

Natalia Matiescu

Natalia este pasionată de coptul pâinii artizanale, organizează ateliere gastronomice pentru maturi și
lecții practice despre calitatea pâinii în școli. În anul 2019 a deschis un spațiu de gastronomie
artizanală și participă ca vânzător la piața EcoLocal. În Asociația EcoLocal Natalia este
responsabilă pentru comunicarea cu producătorii. Natalia este creatoarea ceaiurilor presate din
flori și plante Iarba Noastră, și de gastronomia artizanală.

Membru-fondator al Asociației EcoLocal.

Natalia Stelea

În cadrul Asociației este reponsabilă de partea de conținut a acestui site și de desfășurarea armonioasă a pieței EcoLocal. Natalia este pasionată de literatură în special de psihologie și filosofie, îi place să călătorească, adoră bucătăria internațională și vinurile bune. Este vice-președinte și fundraiser a CIFM, fiind implicată în implementarea mai multor proiecte sociale din țară, participă activ la organizarea evenimentelor de caritate susținând copiii vulnerabili și femeile din comunitatea noastră. Îi plac oamenii buni, natura, muzica de calitate, susține activ agricultura ecologică și se implică în proiecte ce țin de protejarea mediului înconjurător.

membru al Asociației, Administrator Asociației, Manager piață EcoLocal

Nadejda Ciorici

Membru din 2022

Nadia Știrbu

membru-fondator al Asociației, Președintele Asociației

Nicolae Cojocaru

Nicolae este specialist în marketing (marketing în vânzări), activist al mișcării eco-agricultura și
consum conștient, practică agricultura arhaică ( a deținut certificat ECO în Republica Moldova).
În Asociația EcoLocal Nicolae este responsabil de implementarea și dezvoltarea obiectivelor
Asociației. Nicolae este pasionat de filosofia mișcării sociale a consumului conștient, prin
relaționarea armonioasă dintre Natură, Om și Societate.

membru al Asociației

Sergiu Melnic

Sergiu este expert național în managementul calității în certificare, standartizare, și antrenor de Capoeira. Se implică în proiecte ce țin de agricultura sustenabilă.

membru al Asociației Ecolocal, responsabil de partea tehnică a acestui site

Sergiu Țurcanu

Are studii în managementul agricol, experiență vastă în marketing și gestionare a proiectelor online. Este interesat de agricultura organică, grădinărit urban, viață sustenabilă. În cadrul Asociației EcoLocal se ocupă de partea tehnică a acestui site. Printre pasiunile lui Sergiu se mai găsesc fotografia, călătoriile, deliciile gastronomice și vinul bun.

Membru- fondator al Asociației, membru al consiliului de supraveghere al Asociației

Stela Babii Fetescu

Stela este manager în producerea și comerțul produselor alimentare, care a făcut din pasiunea pentru plante și alimentație sănătoasă o direcție inovatoare în afacerea sa – bucătăria vie, VerdeGo. Atunci când nu inventează rețete și nu promovează produsele sale verzi la piața EcoLocal, contribuie la managementul financiar și administrativ al Asociației.

membru-fondator al Asociației Ecolocal, Președinte de Onoare

Tamara Șchiopu

Tamara este specialist în marketingul agricol și alimentar. Activează atât în Moldova, cât și în Marea Britanie, unde conduce o fermă ecologică de legumeTolhurst Organic Partnership. În Asociația Ecolocal, Tamara este responsabilă pentru dezvoltarea strategică și integritatea echipei. Tamara este pasionată de bucate vegetariene și vegane, precum și de călătorii etno-gastronomice prin lume.

Vasile Oșovschi

Vitalie Pintilei

membru al Asociației

Vasile Niculiță

Vasile Niculiță este un patriot al neamului Moldovenesc, s-a întors în țară pentru a pune umărul la dezvoltarea ei.

Și-a făcut studiile în domeniul protecției mediului și legislației ecologice, iar teza de licență a fost susținută pe tema ”Asigurarea legislativă a agriculturii ecologice în RM în vederea armonizării cu legislația UE”. Este proprietarul unei afaceri, se ocupă cu creșterea și cultivarea legumelor.

Vasile este activist civic pentru protecția mediului  în localitatea sa de baștină, este pasionat de ciclism, iubește plimbările cu bicicleta.