Alte proiecte

Alături de parteneri strategici asociația EcoLocal participă în diferite proiecte naționale și comunitare care au scopul să ne apropie de atingerea scopurilor statuare.

Proiectul Rural Agroecology Resilience Hub desfășurat de asociația Ecovisio este susținut financiar de GEF și va dura în perioada 2019-2019. Asociația EcoLocal, în calitate de partener strategic, contribuie la

susținerea a cel puțin 50 de fermieri în practici sustenabile de marketing a produselor agroecologice.

educarea a cel puțin 25 studenți/fermieri începători în implementarea practicilor ecologice, prin intermediul seminarelor, a mterialelor vizuale și amplasării de voluntariat

educarea publicului larg prin plasarea de informații profesionale cu referință la produsele ecologic certificate alimentare.

Proiectul GO green, Model Sustenabil de Management al DEȘEURILOR în Municipiul Chișinău MD2 desfășurat de către întreprinderea Fetescu X SRL este susținut financiar de către PNUD Moldova în cadrul programului ”Orașe Verzi Durabile pentru Moldova” Runda II, 2019. MSMD este un proiect de antreprenoriat social, derulat în colaborare cu AO ACPEAM (ECOLOCAL) și Ecovizio (Inițiativa Ask a Worm) care își propune să creeze și sa testeze un model sustenabil de management al deșeurilor în 4-6 instituții urbane, cu accent pe întreprinderi de alimentație publică, o școală și o grădiniță. Obiectivul ​proiectului este de a crea un model eficient și durabil de gestionare a deșeurilor, unități de producere, alimentație publică, unități comerciale ș.a., cu accent pe valorificarea materiei organice/biodegradabile și cercetarea tehnicilor de valorificare din punct de vedere al eficienței, care ulterior va putea fi replicat pentru o gestionare eficientă a deșeurilor solide în mun. Chișinău și alte regiuni urbane, capabil să reducă emisiile gazelor cu efect de seră, GHG.

Programul Farmer to Farmer Moldova în cadrul Proiectului de Țară Agricultura Organică – pe lângă misiuni de voluntariat, include si activitati de ordin strategic, finanțate de Misiunea USAID Chisinau. Sumarul activităților și durata lor vor fi indicate suplimentar.

În parteneriat cu întreprinderea socială EtnoGastronomica Ltd, prin susținerea financiară a organizației People în Need Moldova, asociația EcoLocal promovează conceptul Eco în publicul larg, prin informarea corectă a mijloacelor de informare în masă, portalurilor on-line și canalelor TV. Activitatea are durata de 3 luni, octombrie-decembrie 2019 și include

  • Organizarea unui atelier informativ pentru mass-media ”Produsele eco pe înțelesul jurnaliștilor: de la mit la degustare” (link pe FB)
  • Publicarea a trei articole lunare cu explicarea esenței produselor ecologice
  1. Sunt sau nu sunt mai sănătoase produsele ecologice (link de la etnogastronomica.md)
  2. De unde ne pasc primejdiile alimentare
  3. De ce produsele eco nu răspund la toate întrebările
  • Prezentări gastronomice TV cu explicarea esenței produselor eco

Matinalii, 3 Octombrie 2019 https://www.facebook.com/matinaliitvrmoldova/videos/272768986939617/