Flori în farfurie

Culesul, cultivatul florilor, poate fi un hobby, joaca preferată în copilărie, dar la mine a devenit treptat o afacere. 

În grădină, conectată cu solul, unde e mult soare ❤️🤗🌸💚🌺, când muncești este terapie curată. Îți pui gând să împărtăși această bucurie și frumusețe oamenilor, pui totul pe picior de afacere, îi dai și un nume! Au fost cărți citite, consultații cu specialiștii biologi, au fost redescoperire ale plantelor din grădina proprie, adunare de trofee de prin țări și mări, până s-a încropit o frumoasă colecție de plante aromate și flori comestibile — Grădina Mirabelei💚🌸 

Am zis că este afacere în 2018, odată cu încheierea primului contract pentru livrări săptămânale. Saltul s-a produs însă când ne-am asociat cu Papa’s Greens, producători de microverdețuri, care deja relaționau cu unitățile HoReCa, ceea ce ne-a permis sa creștem producția. 

Ce ne face deosebiți de alții, este că suntem primii în Moldova și la moment unicii, care facem această muncă profesionalist, garantam livrări 52 săptămâni pe an, dezvoltam spații de producere proprii, încălzite și ilumiminate, iar intenția fermă este de a le certifica eco! 

Rolul pieței Ecolocal Farmers Market Moldova a fost unul esențial în dezvoltarea noastră, ideal pentru propulsarea noilor produse, ajustarea ofertei la așteptările consumatorilor. Anume pentru că în fiecare sâmbătă am expus la tarabă floricelele, am oferit degustări, prezentări culinare și ne-am făcut cunoscuți publicului. Tot la EcoLocal ne dădeam primile întâlniri cu clienții, chiar dacă relaționarea firesc a mers ca o afacere B2B, prin comunicare directă cu operatorii HoReCa. 

Omenii des întreabă care anume flori se numesc comestibile, ce gust au, sunt ele inofensive din punct de vedere al siguranței alimentare? Și aici începe adevârata poveste! Despre Panseluțe multicore, mai zise și Viole, Condurași, Condurii Doamnei sau Nasturțium, Tagetis, Marry Gold, care sunt de fapt banalele Țigăncușe, Alisum Child’s Breff, Roze, Begonii, Geranium… Lista nu are limite. Toate – flori cu arome suave, gusturi dulci sau picante, vitamine, flavanoizi și microelemente. Mai au și frunze bune de pus în salate! Le savuram și ne deschidem 💚❤️💟 către o reala grădină, unde conviețuiesc plante diverse, unde e loc și pentru noi oamenii! #GoOrganic #Grădina_Mirabelei 

Articol de: Stela Babii / VerdeGo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *