Liderism comunitar @Ecolocal

Piața EcoLocal Farmers Market Moldova sub umbrela Asociației Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova s-a învrednicit de al doilea trofeu-premiu în 2019.

De această dată, trofeul Liderism Comunitar a fost decernat de către IDIS “Viitorul” în cadrul programului ”Dezvoltare locală prin implicare egală” cu susținerea Lietuvos ambasada Moldovoje / Ambasada Lituaniei în Moldova .

Acest program are ca scop de a susține dezvoltarea regională prin încurajarea activităților sociale și economice în comunitățile locale.

Piața EcoLocal Farmers Market Moldova este în al doilea an de funcționare și are ca scop susținerea micului producător ecologic și/sau artizanal și educarea consumatorului în valorile produselor locale, ecologice și sănătoase. Piața întrunește peste 70 de producători autohtoni, dintre care unsprezece producători autohtoni înregistrați în circuitul ecologic.

Tamara Schiopu, Președintele asociației EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali nominalizată la acest concurs menționează ”Premiul Mare în acest program vine să demonstreze că atunci când ai o echipă potrivită, un scop bine definit și a audiență-țintă, succesul nu întârzie. Acest proiect, piața EcoLocal, nu ar fi reușit fără contribuțiile sincere ale fiecărui comerciant, fără partenerii noștri CTI-Capital S.A. Partener General, EcoVisio, MOVCA , Agro TV Moldova, Agroexpert, Agrobiznes și nu în ultimul rând – fără consumatorii locali atât de dedicați și susținători ai producătorului mic local.”

Stela Babíí Fetescu, cea care a aplicat la concurs, scrie despre piața EcoLocal ”este o platformă de comunicare și comerț direct pentru producătorii ecologici din țară, dar este și platforma unde se lansează produse și antreprenori noi artizanali, este oportunitatea lor de a ieși din anonimat! Piața de asemenea a devenit o constantă a Chișinăului și atracție turistică bine-cunoscută.”

De la lansare în iunie 2018, piața și-a deschis porțile sale de 58 de ori, în fiecare zi de sâmbătă între orele 9.00 – 13.00 sau 10.00-14.00 pe timp de iarnă. Piața EcoLocal are loc la centrul de afaceri Kentford, pe bd. Ștefan cel Mare, 202, și are pauză în a 5-a sâmbătă a lunii și în lunile ianuarie și februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *