Piața EcoLocal Farmers Market la al 3-lea sezon: Comunicat de presă

Piața EcoLocal Farmers Market în al 3-lea Sezon

Sâmbătă, 7 martie, a fost lansat cel de al treilea sezon consecutiv al pieței de produse locale ecologice și artizanale EcoLocal Farmers Market.

Piața EcoLocal a fost fondată de către Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova în iunie 2018, și are loc în fiecare sâmbătă de la 9.00 – 13.00 în perimterul parcării centrului de afaceri Kentford, bvd Stefan cel Mare, 202.

Vezi aici imagini de la piața EcoLocal

Piața EcoLocal a fost înființată în baza următoarelor principii:

  • Să pună la dispoziție produse cultivate ecologic si produse artizanale locale de înaltă calitate.
  • Să educe consumatorii și să promoveze beneficiile produselor alimentare locale, ecologice și ale altor produse, care ar sprijini economia locală.
  • Să se dezvolte în bază de activitate non-profit, cu susținerea participanților, a Partenerilor, a instituțiilor de stat și prin finanțări de granturi în domeniu.

În 2020 piața EcoLocal poate găzdui până la 50 de producători autohtoni pe zi, iar categoriile de produse oferite cuprind o gamă întreagă de la produse agricole primare, până la înghețată vegană artizanală, bere atizanală și uleiuri vii.

La moment sunt 59 de producători autohtoni înregistrați, dintre care 6 producători au certificate ecologice sau în conversie.

Organizatorii sunt în căutare de mai mulți producători de fructe proaspete, ciuperci ecologice, ouă de la ferme ecologice, făină de porumb, fasole, linte și alte leguminoase și cereale integrale.

Produsele de risc înalt precum lactatele proaspete nepasteurizate, mezelurile, patiseria cu cremă și cu ou nu sunt acceptate la piață, nici produsele cu ingrediente precum ulei hidrogenizat și untură de porc.

În fiecare lună piața EcoLocal promovează o campanie socială de educație generală. În luna martie campania este Post Delicios, cu accent pe produsele autohtone vegane și de post.

Vizitatorii pieței pot participa la evenimente educaționale, muzică live oferită de muzicieni ambulanți, iar copiii pot fi atrași în activități de desenat și aplicații manuale.

Al treilea an la rând Partenerul General al pieței este compania CTI Capital, în incintă căreia se desfășoară piața (centrul Kentford). Parteneri strategici ai Asociației EcoLocal sunt proiectul de caritate People in Need Moldova, asociația EcoVisio, asociația MOVCA, Vegan Magazine Moldova, Agro TV.

Vizitatorii sunt așteptați în fiecare sâmbătă (excepție: a 5a sâmbătă a lunii), între orele 9.00 – 13.00 la bvd Ștefan cel Mare, 202. Intrare liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *