ANUNȚ: Apel deschis pentru aderare în grupul EcoLocal CERT

Se anunță deschisă recepționarea cererilor de aderare în grupul de producători EcoLocal CERT. Grupul a fost creat în decembrie 2020 cu scopul certificării ecologice în comun, iar începând cu anul viitor primele terenuri vor căpăta statutul ecologic și primele produse cultivate vor căpăta apelativul de produs ecologic.

Pentru a afla mai multe despre grup vă rugăm să consultați pagina grupului – EcoLocal CERT.

Înregistrarea producătorilor noi are loc după o procedură presatbilită descrisă în standardul EcoLocal CERT. Toți fermierii care doresc să fie incluși în Grupul EcoLocal CERT trebuie să fie înregistrați oficial și trebuie să demonstreze capacități și cunoștințe a conceptului de agricultura ecologică. Membrii grupului vor trece printr-o perioadă de conversie, timp în care vor practica metodele de producție ecologică și vor primi inspecții interne și externe.

Producătorii care au intenție de aderare la grup vor transmite o solicitare înscris prin intermediului formularului de contact, vor participă la instruirile inițiale (Agricultura ecologică, SCI). Deasemena candidații sunt invitați să participe la întrunirile grupului și vizitele la alți producători, interviuri și ateliere cu personalul SCI și membrii grupului EcoLocal CERT.


Anual în perioada 01 Septembrie – 30 Noiembrie, producătorii care doresc să adere la Grup, completează și transmit Solicitarea de înregistrare și dovezile specifice. Solicitarea de înregistrare include o prezentare generală a gospodăriei și a terenurilor
pentru care se solicită cerficarea. La Solicitarea de înregistrare fermierul atașează următoarele dovezi: dovada înregistrării agentului economic, dovezi de proprietate, harta terenurilor, lista parcelelor, plan de rotație a culturilor, acord de aderare la grup și recomandarea din partea unui membru existent sau personal SCI.

După înregistrare, în perioada 01 Decembrie – 15 Decembrie, Comitetul Decizional analizează Solicitările de înregistrare și le acceptă/respinge. Producătorii a căror solicitare de înregistrare a fost acceptată, primesc un cod unic cu care se vor
marca toate documentele producătorului respectiv și semnează un acord de colaborare. Producătorii noi acceptați sunt incluși în lista membrilor Grupului Ecolocal Cert la categoria “Producători în conversie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *