Compania: Terra Bianca SRL

Brand: Terra Bianca.

Produse alimentare: Alternative de lactate pe baza de plante (migdale).

Prezența la piață: Tot anul împrejur.

Frecvența: În fiecare sâmbătă.

Viziune: În spatele proiectului Terra Bianca stă dorința sinceră de a oferi consumatorilor alegeri sănătoase, cu ingrediente simple și naturale, și anume iaurturi 100 % pe baza de plante.

Scurt istoric: 

Compania noastră a fost fondată din pasiunea pentru produsele lactate alternative pe bază de plante și din dorința de a aduce opțiuni sănătoase și delicioase pe piața din Moldova. Ideea a luat naștere acum mai bine de doi ani, când, fiind în concediu de maternitate și consumând lapte de migdale importat, am realizat lipsa acestor produse pe piața locală. Cu sprijinul familiei și al comunității, am început să dezvoltăm acest proiect captivant, punând bazele unei afaceri inovatoare și utile. În următorul an, avem planuri ambițioase de a extinde gama de produse și de a introduce iaurturi din nuci moldovenești sau ovăz, menținându-ne angajamentul față de calitate și sănătate.
 

Vânzări: La piața EcoLocal, festivaluri și expoziții, livrări la domiciliu/birou, magazine on-line, magazine.

Compania: Sweetland

Produse alimentare: Ciocolată artizanală hand-made.

Prezența la piață: În sezon, ianuarie-mai, septembrie-decembrie.

Frecvența:  În fiecare sâmbătă.

Viziune: Sweetland este un producător de produse de ciocolată de înaltă calitate, realizate din ingrediente naturale și materii prime de înaltă calitate. Compania noastră oferă oamenilor emoții vii prin gust și ambalaj frumos.

Scurt istoric: Istoria formării mărcii Sweetland este strâns legată de valorile familiei și de vatra. Direcția mierii a început să se dezvolte după ce tatăl familiei a vrut să fie acasă și să nu plece la muncă în străinătate, iar direcția ciocolatei a început să se dezvolte în timpul concediului de maternitate. Compania Sweetland este o afacere de familie care implică părinți, copiii lor și soții și soțiile copiilor.

Vânzări: La piața EcoLocal, buticuri, magazine specializate, magazine on-line

Compania: Nonna Galea.

Produse alimentare: Paste artizanale , cu ou, vegane, integrale.

Paste colorate scurte: Floricele, Roți, Steluțe, Farfalle, Ciupercuțe, Reginette, Fusilli, Riccioli, Sedanini.

Paste colorate lungi: Tagliatelle, Spaghetti, Spaghetti alla chitarra, Spaghettini.

Prezența la piață: În sezon, octombrie – mai

Frecvența: A 2-a și a 4-a sâmbătă

Viziune: Viziune: Toate produsele sunt proaspete, de casă, făcute chiar de mânuțele Nonnei Galea după rețeta italiană. Cu multă dragoste, pasiune și respect pentru materia primă, Nonna Galea folosește doar făină din grâu Spelta (cea mai bună cereală din lume), ouă proaspete de la găinile sale, piure de spanac, sfeclă roşie, morcovi, bostani, varză, curcuma, etc.

Scurt istoric: Nonna Galea (Galina Șelari) locuiește în raionul Orhei, Comuna Jora de Mijloc și activează în domeniul pastei artizanale italiene chiar din bucătăria casei sale. Are o experiență de mai bine de 10 ani într-un restaurant italian cu 1 stea Michelin din regiunea Emilia-Romagna, inima pastelor artizanale proaspete.
Odată întoarsă acasă, acolo unde o aștepta soțul, a trebuit să se reinventeze – de profesie fiind tehnolog în sectorul vinicol – și a pornit de la ce știa mai bine să facă: pastele artizanale proaspete italiene.
Iar brand-ul “Nonna Galea” reprezintă cultura familiei multiculturale, fiind bunică (nonna) de 2 nepoței italieni, cei mai mari “critici” gastronomici.

Vânzări: La piața EcoLocal, livrări la domiciliu / birou.

Compania: VEGO

Produse alimentare: Crackeri din semințe fără gluten și zahăr, boia de ardei dulce, alte condimente, ulei presat la rece.

Prezența la piață: Tot anul împrejur

Frecvența:  În fiecare sâmbătă.

Viziune: Să înspir cît mai mulți moldoveni să mănince produse sănătoase vegane. Scurt istoric: Am început să produc crackeri cind am procurat primul deshidrator. De la pere și mere uscate am ajuns să testez să fac crackeri. Cu timpul am ajuns la rețetele mele personale care sunt făcute din intuiție și experința proprie, ce au succes la mame și femei care au grijă de siluetă, fiindca crackerii sunt crocanți, sățioși și contin multe proteine și fibre. Boia de ardei dulce am inceput să fac cind am ajutat bunica să-și vindă boiaua ei. Peste doi ani am încercat să fac singur cum făcea și bunica. Este făcută din ardei roșu uscată la temperatura 40-70 grade. Este foarte aromată, cu gust adevărat de ardei. 

Scurt istoric: Îmi place totul ce inspiră modul sănătos de viață, sport, alimentație, natură, chiar oameni și cărți cu viziuni pro sănătate. Sunt vegan deja 6 ani și incă 7 eram vegetarian, fiindcă consider că nu este sănătos nici pentru corpul nostru să consume carne nici mintal, căci inconștient contribuim la luarea vieților prietinilor noștri care nu cuvîntă. Din acest motiv am început să fac diferite rețete și am ajuns să aleg doar ce este mai sănătos in viziunea mea: mincarea procesată la tempraturi joase pină la 70 grade. Acum produc crackeri, boia de ardei dulce si alte condimente fără coacere.

Vânzări: La piața EcoLocal, livrări la domiciliu/birou.

Compania: “Maestru-D.C.” SRL

Produse alimentare: Vinuri și Licoare artizanală.

Prezența la piață: Tot anul împrejur.

Frecvența:  În a 1-a și a 3-a sâmbătă a lunii

Viziune: Vin de calitatea înaltă, natural,cu conținut scăzut de sulfiți, cu potențial de rezerva. Vin cu istorie in fiecăreia sticla!

Scurt istoric:  Leuntea-Vin este o crama de familie cu istorie din 1817. Este una din cele mai veche fabrici vinicole pe teritoriul Basarabiei. Vinul este produs de proprietarul Dmitrii Cissa cu experiența in producere de peste 50 ani. Marcă este înregistrată oficial din anul 2011. Toată familia este implicată în afacere. Sarcina noastră principiala este de a păstra tradițiile, calitatea de produce a vinului, de a transmite spiritul trecutul, atmosferă și istoria locului.

Vânzări: La piața EcoLocal, Festivaluri , magazin specializat, livrări la domiciliu/birou.

Compania: Gospodarie Taraneasca Bandur Vadim Pavel s. Galesti

Produse alimentare: Miere și produse derivate.

Prezența la piață: Tot anul împrejur.

Frecvența: În a 2-a și a 4-a sâmbătă a lunii

Viziune: Indulcitori naturali si sanatosi fara adaosuri.

Scurt istoric: BandurApis este producător local de miere si alte produse apicole fara adaosuri, pentru a putea inlocui zaharul cu indulcitor natural plin de vitamine.
Micul bussines a startat din 2011 cu un stup pentru familie. Astazi putem deservi zilnic zeci de oameni multumiti!

Vânzări: La piața EcoLocal.

Compania: NUC’UM

Produse alimentare: Nuci grecești și produse derivate, Paste de nuci și semințe

Prezența la piață: Tot anul împrejur.

Frecvența: În fiecare sâmbătă .

Viziune: Afacerea noastră este una de familie, ne place cum ne-am conectat pentru un scop frumos și ne dorim ca oamenii sa poate gusta din dragostea noastră către pământ, livada și natură.

Scurt istoric:

Am făcut pasta pentru noi acasă, ne doream tare sa înlocuim pastele din magazin, care nu aveau aceeași calitate. Plus, nucile sunt de mulți ani in casa noastră, dragostea noastră pentru ele e atât de unica si familială deja. Voiam de foarte mult timp sa le putem da o viață, in cazul dat, pasta este povestea nucilor noastre.

Vânzări: La Piața EcoLocal.

Compania: Tidbit plus SRL

Produse alimentare: Ciocolată Vegan artizanală fără zahăr rafinat din producție proprie; Deserturi vegane, Paste de nuci și semințe fără lactoză.

Prezența la piață: Tot anul împrejur.

Frecvența: În fiecare sâmbătă.

Viziune: Deserturi sănătoase

Filosofia TidBit este de a crea produse care sunt pure și simple.

Vorbim despre unturi vegane de ciocolată/nuci și deserturi din producția proprie.

În ciocolata înlocuim lactoza cu o combinație de caju și făină de cocos, iar zahărul rafinat cu nucă de cocos, sirop de topinambur, sirop de cicoare, indicele lor glicemic fiind mult mai mic. Una dintre valori TidBit este combinarea abilităților de cofetărie cu o nouă viziune asupra alimentației sănătoase de calitate, mai ales când vine vorba de deserturi!

Desertul este de fapt, cea mai mare plăcere dintre produsele alimentare și Nu ar trebui să fie o povară sau un rău pentru o pesoană.

gluten free
lactose free
sugar free

Scurt istoric: Tidbit este un producător de paste de nuci și deserturi din ingrediente naturale, bogate în nutrienți, pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.
Istoria companiei a început în anul 2017, cu producerea de home made chocolate.
Astăzi TidBit dispune de o capacitate de producție de 10 ori mai mare decât la început și nu ne oprim aici.

În Moldova, suntem singurii:

• Producem unturi de nuci prin activarea nucilor pentru o mai buna absorbție/digestia

• Nu cumpărăm ciocolată gata preparată – producem până la 8 tipuri de ciocolată, care este folosită și pentru toate produsele de ciocolată în loc de glazură

• Folosim doar fructe de pădure liofilizate, superalimente si condimente ca coloranți.

Un mic lot de ciocolată implică 3 fluxuri de lucru și mai mulți angajați în fiecare etapă. Acordând atenție fiecărei etape mici, realizăm compoziția ideală care ajunge la consumator.

Vânzări: La Piața EcoLocal.

Compania: ALINT-CRISTALIN SRL

Produse artizanale : Cosmetică naturistă.

Prezența la piață: Tot anul împrejur.

Frecvența: În fiecare sâmbătă.

Viziune: Cristalin este un brand local care crează produse din ingrediente naturale pentru îngrijirea corpului.

Fără coloranți
Fără parabeni
Fără parfumuri sintetice
Fără derivați ai produselor petroliere
Fără formaldehida
Vegan

Scurt istoric: In 2021, compania Cristalin a fost creată din dorința unei femei de a găsi și a imbina armonios ingredientele naturale pentru ingrijirea corpului și de a spori interesul societății pentru sustenabilitate, consum responsabil și grija pentru mediul înconjurător. Produsele noastre la 100% aduc stare de bine și ajută să păstrăm contactul cu natura, să beneficiem pe deplin de darurile ei.
La moment noi suntem nespus de bucuroși sa ne regăsim într-o comunitate de oameni cu care avem aceleași valori.

Vânzări: La Piața EcoLocal.

Compania: CRAMA MIRCESTI

Produse alimentare: Vinuri și licoare artizanală.

Prezența la piață: Tot anul împrejur.

Frecvența: În 1-a și a 3-a sâmbătă a lunii

Viziune: „Pasiunea pentru Terroir!”

Scurt istoric: CRAMA MIRCEȘTI este o vinărie cu o priveliște pitorească, mulți numesc această regiune „Mica Toscana a Moldovei”. Fondată în 2011, Crama este situată în inima Republicii Moldova în satul Mircești, pe Dealurile Măgurii în regiunea IGP Codru, la 25 km depărtare de or. Ungheni și la 80 km de mun. Chișinău, într-o zonă liniștită, unde se resimte armonia naturii. Proiectul Crama Mircești a început prin restabilirea conacului boieresc, în stil brâncovenesc, devenit emblematic pentru Cramă și plantarea primilor butași  de viță de vie (în prezent 13 soiuri de struguri).

Podgoriile sunt amplasate pe o pantă la altitudinea de 270-340 m și reprezintă o regiune unică, special creată de natură pentru producția unor vinuri excepționale.

Conceptul Cramei este „terroir-ul”, care la rândul lui valorifică microclima, caracteristicile terenului, tradițiile și stilul de viață al oamenilor. Din aceste motive, vinul nostru exprimă unicitatea absolută a locurilor care îi dau origine.

Vânzări: La Piața EcoLocal, magazine.