Relansarea pieței de produse ecologice EcoLocal Farmers Market

demers către Pretura Buiucani

Către

Dl V. Brînzaniuc, Pretor                    

Pretura Buiucani

Dl V. Gherciu, Ministru

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

Dl I. Ceban, Primar General

Primăria Municipiului Chișinău

14 februarie 2022

Subiect: relansarea pieței de produse ecologice EcoLocal Farmers Market

Stimate Domnule Pretor

Prin prezenta solicităm intervenția Dumneavoastră urgentă în soluționarea problemelor legate de relansarea pieței artizanale de fermieri EcoLocal Farmers Market Moldova la Kentford, bvd Ștefan cel Mare, 202, Chișinău.

Organizatorul pieței – Asociația Consumatorilor și Producătorilor Ecologici și Artizanali din Moldova ACPEAM – au depus trei demersuri către Pretura Buiucani, începând cu luna decembrie 2021, dar până în prezent autorizația pentru 2022 nu a fost eliberată.

Respectiv, avem deja 5 săptămâni de când nu putem vinde produsele noastre direct către clienții noștri.  Această situație pune în dificultate situațiile noastre financiare, legate de familiile noastre și de dezvoltarea afacerilor. Suntem în perioada de investiții pentru sezonul 2022, dar fără piața EcoLocal – unica piață de desfacere pentru produsele noastre în conversie ecologică, – aceste investiții ne amenință cu faliment.

Mai mult, majoritatea dintre noi suntem tineri reveniți recent acasă de peste hotare, cu scopul de a ne restabili în Moldova. Această tergiversare, indiferență dar și regulile birocratice și taxele neechitabile care ni se impun, ne fac să credem că nu suntem doriți în Moldova. Suntem cu gândul de a ne dezice de agricultura ecologică, de a ne lua copiii și bagajele și a ne întoarce în țările adoptive care ne oferă oportunități reale, oricine nu am fi noi.

Unica piață de produse ecologice din țară nu va supraviețui fără produsele noastre, pentru că doar noi creștem legume, pomușoare și fructe proaspete în circuitul ecologic și le aducem direct consumatorului la EcoLocal Farmers Market.

Retragerea noastră și închiderea pieței din motive birocratice va fi o rușine pentru toată țara, pentru factorii de decizie și pentru autoritățile locale în poziție să susțină această inițiativă socială, dar care se arată indiferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *